IPR-webinaari
Kuuntele tallenne

Suomalaisbrändien luvaton käyttö Venäjällä – onko mitään tehtävissä?

14.6.2023 – kello 10.00

Venäjän aloittaman hyökkäyssodan ja siihen liittyvien sanktioiden seurauksena suomalaisbrändien luvaton käyttö Venäjällä on kasvussa. Tule mukaan kuulemaan, onko mitään tehtävissä. Webinaarin pitää EU-tavaramerkkiasiamiehemme Riikka Palmos keskiviikkona 14.6.2023 klo 10.00. Webinaari on maksuton, ja kaikki rekisteröityneet saavat linkin tallenteeseen webinaarin jälkeen.

Webinaarissa käsitellään suomalaisbrändien luvatonta käyttöä Venäjällä ja mitä yritykset voivat tässä tilanteessa tehdä. Voiko yritys estää tuotteidensa pääsyn Venäjän markkinoille? Asiantuntijamme selventää, mitä tarkoittaa rinnakkaistuonnin salliminen, miten se toimii ja mitä tuotteita sen piiriin kuuluu.

Webinaari on suunnattu

  • yrityksen tavaramerkki-, brändi- ja lakiasioista vastaaville henkilöille sekä kaikille tavaramerkeistä kiinnostuneille
  • tavaramerkki- ja toiminimirekisteröintien haltijoille ja hakijoille.

Webinaarissa kuulet

  • voiko yritys estää tuotteittensa pääsyn Venäjälle, ja mitä keinoja tähän on
  • mitä tarkoittaa rinnakkaistuonnin salliminen
  • miten rinnakkaistuonti toimii ja mitä tuotteita on sen piirissä.

Puhuja

Riikka Palmos
Tavaramerkkiosaston johtaja, lakimies, EU-tavaramerkkiasiamies

Riikka Palmos

Tavaramerkkiosaston johtaja, lakimies, EU-tavaramerkkiasiamies

Riikka Palmos on työskennellyt Papula-Nevinpatissa EU-tavaramerkkilakimiehenä vuodesta 1995 alkaen. Lisäksi hän on yrityksen vanhempi osakas sekä hallituksen jäsen ja tavaramerkkiosastomme johtaja. Ennen Papula-Nevinpatia Riikka työskenteli Suomen Unilever Oy:n palveluksessa avustavana lakimiehenä yrityksen IPR asioissa.

Riikalla on 25 vuoden kokemus tavaramerkkiasioista Venäjällä sekä muissa IVY-maissa. Hänen osaamiseensa kuuluu tavaramerkkilainsäädännön ja –käytäntöjen muutokset, tavaramerkkien lisensointi ja siirrot, laajalti tunnettujen tavaramerkkien suojaaminen, verkkotunnusten rekisteröiminen, loukkaustapaukset ja rekisteröintiprosessit Venäjän patenttivirastossa sekä käsittelyt venäläisissä tuomioistuimissa. Riikalla on kokemusta tavaramerkkien käsittelystä Suomen ja EU:n alueella, ja hän hoitaa myös kansainvälisiä tavaramerkkiasioita. Lisäksi, hän vetää yrityksemme Legal Team Russia -lakipalvelutiimiä.

Riikan asiantuntija-artikkeleita on julkaistu lukuisissa toimialan merkittävissä julkaisuissa (mm. World Intellectual Property Review (WIPR), Expert Guide Intellectual Property 2020, Trade Mark Yearbook, IP at the Boarder, Litigation and Enforcement Focus, Managing Intellectual Property, IP Strategy Yearbook, Getting the Deal Through Trademarks 2007). Lisäksi Riikka on suosittu esitelmöitsijä kotimaisissa ja kansainvälisissä konferensseissa, seminaareissa ja koulutustapahtumissa (mm. Suomalais-Venäläinen kauppakamari – ”Brändien suojaaminen Venäjällä”, IPR Nordic Forum – ”How to avoid infringing in Russia and the CIS countries?”, IPR University Center – ”Intellectual Property Rights in Russia”, RastorInHouse – ”Huolehdi tavaramerkistäsi Venäjällä”, Talentumin Lakikoulutus – ”Käytätkö tavaramerkkiäsi oikein Venäjällä?”).

Riikka oli jäsenenä INTA:n täytäntöönpanokomiteassa vuosien 2014-2015 ajan sekä tavaramerkkivirastojen käytäntöjä edistävässä komiteassa (Trademark Office Practices Committee) kaudella 2018-2019. Vuonna 2021 Riikka oli Advisory Board -jäsen EEX Journey -yritysohjelmassa, jossa ohjataan startup-yrittäjiä yrityksen kasvustrategian kehittämisessä. Riikka valittiin WIPR – World IP Review Influential Women in IP 2022- listalle. Hänet on myös arvioitu maailman johtavien tavaramerkkiammattilaisten joukkoon vuosien 2020, 2021 ja 2022 WTR1000-julkaisussa. Vuonna 2022 ECTA kutsui Riikan International Trade Committee- jäseneksi.

Erityisosaaminen

Domain-palvelut, IVY-maiden lainsäädäntö, Juridiset palvelut – Venäjä, Konsultointi, Lisenssi- ja siirtosopimukset, Riita-asiat, Tavaramerkin rekisteröinti, Tavaramerkin rekisteröinti kansainvälisesti, Tavaramerkkioikeudenkäynnit, Tavaramerkkiprosessit, Tavaramerkkistrategiat, Tullihakemukset, Tuoteväärennökset, Tuoteväärennökset IVY-maissa ja Venäjällä, Tutkimukset, Väitteet, Valitukset

Ohjelma

10.00
Tervetuloa!
Marika Kojo, viestintäpäällikkö, Papula-Nevinpat
10.02
Suomalaisbrändien luvaton käyttö Venäjällä – onko mitään tehtävissä?
Riikka Palmos, EU-tavaramerkkiasiamies, Papula-Nevinpat
10.45
Kysymyksiä & vastauksia
11.00
Webinaari päättyy